Ontdek de prachtige
Natuur in onze omgeving

Vanuit de Valkhoeve starten diverse wandel- en fietsroutes zodat u het gebied de Kuilen prima kunt ontdekken. Bekijk het moois te voet, op de fiets en zelfs vanaf het water en zie hoe veelzijdig de natuur is. Alle routes voeren u over goed begaanbare paden en zijn rolstoel en buggy toegankelijk. Onderweg kunt u de historie opsnuiven van een rijk verleden en genieten van fraaie doorkijkjes over zonovergoten water en weilanden.  Zonder enige twijfel hebben wij hier één van de mooiste zonsondergangen van Nederland!

Naast deze standaard routes kunt u in het Bezoekerscentrum ook nog meer routes vinden om het Land van Cuijk verder te ontdekken.  De wandel- en fietsroutes zijn gratis verkrijgbaar. Op dit Toeristisch Ontmoetingspunt vindt u ook de fietsknooppuntenkaart en wandelknooppuntenkaart. En terwijl u geniet van een koffie met huisgemaakte appeltaart of een lekkere lunch, kunt u ook de accu van uw elektrische fiets of scootmobiel gratis opladen.


Fietsverhuur
Het is mogelijk om fietsen te huren bij de Valkhoeve. De kosten hiervan bedragen €10,50 per dag. Reserveer tijdig  als u van deze service gebruik wilt maken.

Speeltuin D’n Uilweg
Tegenover de Valkhoeve ligt Speeltuin D’n Uilweg.  Om deze buitenspeeltuin staat een hekwerk zodat u niet bang hoeft te zijn dat uw kinderen de weg oprennen.  De speeltuin is voorzien van gecertificeerde speeltoestellen zoals diverse schommels, een wip, een speeltoestel, twee glijbanen voor klein en groot, een klimrek, kabelbaan, voetbal goaltjes en bij mooi weer een luchtkussen. Entréé is €1,25 per persoon.  Er is een kiosk aanwezig maar u mag er ook picknicken.  In samenwerking met de Valkhoeve kunt u hier ook BBQ’en en gebruik maken van de (speel) faciliteiten bij kinderfeestjes of familiedagen ed.

Geopend tussen 2e paasdag en herfstvakantie Zuid
Woensdag-Vrijdag-Zaterdag vanaf 13:00 uur – 17:30 uur
Zon- en Feestdagen vanaf 10:30 uur
* Ook buiten deze tijden op afspraak geopend

Strand de Kuilen
De Kuilen is de bekende waterplas gelegen tussen Mill en Langenboom. Hier kan iedereen gratis genieten van een schoon strand, groene ligweide, heerlijk verkoelend water en een  versnapering vanuit het strandpaviljoen.
Het houten paviljoen is voorzien van een invalidetoilet, dames- en herentoiletten. Tevens bestaat de mogelijkheid om tegen betaling te douchen.

Openingstijden Strandpaviljoen de Kuilen
Tussen 2e paasdag en 15 september
Zon- en feestdagen vanaf 11:00 uur tot 17:00 uur
Bij warm weer vanaf  10:00 uur
* op afspraak ook geopend voor groepen vanaf 20 personen

Tijdens het zwemseizoen tussen 1 mei en 15 september is er zwemtoezicht en EHBO aanwezig. U herkent de toezichthouders aan hun fel blauwe polo’s.
Honden zijn gedurende het seizoen  niet toegestaan. Buiten het seizoen enkel aangelijnd op het wandelpad .

Strandpaviljoen de Kuilen
Fazantenweg 16
5451 JM Langenboom
info@deramrecreatie.nl

Op de volgende website vindt u nog veel informatie over de streek en leuke activiteiten in en rondom  de Valkhoeve

www.ontdekmill.nl
www.landvancuijk.nl/toerisme-en-recreatie/ontdek-land-van-cuijk/plattelandstoerisme/
www.inmill.nl