Natuurlijk genieten bij De Kuilen

Recreëren

Bij natuur- en recreatiegebied De Kuilen kunnen natuurliefhebbers en levensgenieters hun hart op halen, zowel jong als oud! Zwemmen in het strandbad, genieten bij het paviljoen, spelen in de speeltuin of een van de vele fiets- of wandelroutes volgen.
Ontdek deze unieke regio ook in het bezoekerscentrum. Laat de bijzondere flora en fauna je verrassen en reis mee door de rijke historie.

kaart

Wandelen
In het gebied lopen diverse wandelroutes. Hierover kunt u bij ons om meer informatie vragen. Zo kunt u bijvoorbeeld een wandelroute van 6 km volgen. Deze route voert u langs de mooiste plekjes van De Kuilen en door de Langenboomse Bossen en is aangegeven met rode paaltjes. Ook buiten deze route kunt u vrij wandelen op wegen en paden.

Fietsen
De Kuilen leent zich ook uitstekend voor een afwisselende fietstocht. Volg de fietsroute van 8,2 km of stel zelf uw route samen aan de hand van het fietsknooppuntensysteem. Ook hier geldt dat er meerdere variërende fietsroutes bestaan, vraag het ons gerust!

Tijdens uw verblijf bij ons is het mogelijk om fietsen te huren, eventueel met trapondersteuning.De kosten hiervan bedragen € 8,50  per dag. De kosten voor een fiets met trapondersteuning op aanvraag.Gelieve voortijdig bij uw reservering aan te geven of u hiervan gebruik wilt maken.

Speeltuin
Wij hebben voor de kinderen een speeltuin aangelegd. De ouders kunnen in het prieeltje heerlijk genieten van de spelende kinderen. Er is koffie, frisdrank, ijs en snoep te koop. Maar er mag natuurlijk ook gepicknickt worden. Tevens is er een terras dat tijdens goed weer ook open is voor de wandelaar en de fietser.

Het is ook mogelijk om buiten deze dagen, tegen een vergoeding, gebruik te maken van onze speeltuin voor bijvoorbeeld kinderfeestjes, familiedagen en dergelijke. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

Onze speeltuin is voorzien van gecertificeerde speeltoestellen. De speeltuin is beveiligd door een hekwerk. Het gebruik van de speeltuin is op eigen risico. www.deramrecreatie.nl/speeltuin

Oplaadpunt
Bij het terras is een oplaadpunt waar de accu van uw elektrische fiets, scooter of scootmobiel gratis opgeladen kan worden.

Aan de overkant van de waterplas
Je kunt bij ons lekker zwemmen in de recreatieplas, zonnen op de ligweide en spelen op het strand. Wij hebben bovendien een gezellig paviljoen waar je koffie, thee, frisdrank en licht alcoholische dranken, frites, snacks en ijs kan verkrijgen. www.deramrecreatie.nl/paviljoen

Onze keurige, sanitaire ruimte beschikt over een invalidentoilet en doucheruimtes. Douchemunten zijn aan de kassa verkrijgbaar.

Openingstijden strandbad
Het strandbad is het gehele jaar geopend en sluit bij zonsondergang of uiterlijk om 21.00 uur.

In de periode van 1 mei tot en met 16 september is bij een temperatuur boven de 20 graden van 10.00 - 18.00 uur toezicht op het strand en is ons paviljoen geopend.

In de periode van 16 september tot en met 1 mei is op zondagen het paviljoen, ongeacht de temperatuur, geopend van 11.00 - 18.00 uur.

Andere dagen is het paviljoen open op afspraak. Parkeren en toegang zijn gratis.
Honden zijn niet toegestaan tussen 1 mei en 16 september. Buiten deze periode zijn ze welkom, mits ze zijn aangelijnd.