Natuurlijk genieten bij De Kuilen

Omgeving

Het natuurgebied is in liefdevolle handen van Natuurmonumenten, die prachtige aangelegde wandelroutes hebben gecreëerd, waarbij u zomaar oog in oog kan komen te staan met een Schotse Hooglander die Natuurmonumenten een handje helpen bij het beheer.

In gebied de Kuilen vindt u een recreatief strandbad met gezellig strandpaviljoen, waar u heerlijk kunt zonnen en zwemmen.

Dit prachtige natuurgebied kent een lange geschiedenis. Om de pracht van de natuur en het verleden niet verloren te laten gaan heeft de familie Geurts van Kessel ervoor gekozen een informatief bezoekerscentrum te openen. Logement de Valkhoeve bevindt zich boven dit bezoekerscentrum en een bezoekje is de moeite meer dan waard. Bekijk welke bijzondere flora en fauna dit gebied zo kenmerken en laat u hierdoor positief verrassen. U vindt hier tevens een overvloed aan informatie over de gemeente Mill & Sint Hubert en omstreken. Neem ook eens een wandeling door het verleden en bewonder onder andere de fossielen uit de prehistorie. Voor kinderen is er veel te zien en te beleven in het bezoekerscentrum en tevens is er een ruim opgezette speeltuin voor hen aanwezig. Die voor gasten van het Logement vrij toegankelijk is.

Gemeente Mill en Sint Hubert

Naast ons recreatiegebied De Kuilen, waar u naar hartenlust kunt genieten, bied de Gemeente Mill en Sint Hubert nog talloze andere recreatiemogelijkheden.
Zo ligt op steenworp afstand van De Valkhoeve het prachtige oude cultuurlandschap rond Kasteel Tongelaar. Hier worden met grote regelmaat exposities, concerten en evenementen gehouden.
Ons mooie Peellandschap biedt naast schitterende fietsroutes ook bijzondere wandelingen. Stichting Sporen van de oorlog Mill, heeft een imposante route uitgestippeld waar u langs de kazematten kunt fietsen en het verleden kunt herdenken, een bijzondere bezienswaardigheid.
Verder kent onze gemeente tal van andere mogelijkheden om onze natuur, cultuur en recreatiemogelijkheden te ontdekken.
Onze medewerkers van de Valkhoeve vertellen u graag meer.

Grave (op 8 kilometer)

Cultuurliefhebbers raden wij aan een uitstapje te maken naar het dichtbij gelegen Grave. Een vestigingsstadje aan de Maas met een prachtige monumentale binnenstad. U kunt hier de diverse kerken, synagoge, kloosters en andere religieuze objecten bekijken evenals de diverse monumenten die naar haar vestigingsverleden linken. Bovendien kent Grave veel gezellige winkelstraatjes en diverse horecagelegenheden.

Cuijk (op 16,5 kilometer)

Ook in Cuijk kan de cultuurliefhebber zijn geluk niet op. Cuijk heeft een archeologisch indrukwekkend verleden wat men door het gehele dorp terug kunt zien. Tot op de dag van vandaag vindt men nog overblijfselen uit het Romeinse verleden. Zo vond men in 1992 de Romeinse brug, gedateerd uit de 4e eeuw na Christus. Naast diverse monumenten heeft Cuijk ook een museum waar je haar archeologische sfeer kunt proeven.

Voor mensen die graag in het verleden en het heden snuffelen heeft men in Cuijk op zaterdag altijd de Vrije Markt. Deze is geheel overdekt en verwarmd. Ruim 1.500 kramen maken de Vrije Markt elke week weer tot een waar paradijs voor snuffelaars, knutselaars en verzamelaars. Op de 22.000 m2 oppervlakte vindt u trouwens niet alleen talloze kramen, maar ook tientallen eettentjes en live optredens. Een gezellig dagje uit voor het hele gezin.

Nijmegen (op 22 kilometer)

Nijmegen biedt voor ieder wat wils. Met negen musea, verschillende bioscopen, theaters, galerijen en Holland Casino kan iedereen hier goed toeven. Bovendien kent Nijmegen Nederlands oudste winkelstraat, de Lange Hezelstraat. Naast vrijwel alle bekende modeketens kent deze stad ook diverse unieke shopjes. U kunt een rondvaart maken op de Waal of deze stad ontdekken op de Solex, step of zelfs de skippybal.

 

Wij van de Valkhoeve staan u graag te woord over de diverse mogelijkheden die onze omgeving kent in het bezoekerscentrum ligt uitgebreid fotomateriaal en onze kamers zijn allen voorzien van uitgebreide informatie over al wat onze omgeving te beiden heeft.